Tisdag kväll!!



Nu har jag tänt julstjärnan så det ser lite mysigt oxh juligt ut här hemma, nu när jag är ensam hemma.
Jocke♥ skulle visst få jobba över och skulle inte komma hem förens kl 18. Så jag ska väl ställa mig vid spisen och laga lite käk, men nu ska jag sätta mig framför tvn och kolla på tv, mycket bra program idag, förkväll handlar ju om resor idag det är ett måste, senare så är det Paradise hotell som jag följer stenhårt och sist men inte minst Despöerate housewives.
          

Julklappar jag vill ha



Alltså jag älskar affären http://www.milq.se/ även kände för MIQUE. jag hoppas att jag får både presentkort o klappar därifrån, jag bara älskar deras nya serie Cult design. alla dessa härliga färger o alla mönster. Gå in o kolla får ni se, jag hittar massor jag vill ha, bla det här..

         

Är det inte läckert eller o gud vad jag älskar serien Cult design, & jag bara MÅSTE HA.. speciellt lime grön o lila..
Gud så snyggt, har önskat mig en lime grön diskmedels pump, om ja inte får den är julen över då blir jag lack,
men som tur är så frå jag det mesta jag vill ha!! Love it!! Hoppas på massa paket under julgranen!!
Det kommer ju bli en ganska annorlunda jul nu när inte mormor finns & man inte får vara i huset, så men man får ta & skapa nya traditioner.. 
Ses ute i skogen!!

Bakar skorpor


Det här ett är ett måste för er som vill baka & laga mat. Den här använader jag jämt o ständigt,tex när jag gör potatisgratäng, skivar gurkor, ska riva nåt groft och givetvis när jag gör min kycklingpaj, bra till pajdegen. 
Idag använde jag den till mitt skorpbak. När jag fick den i julklapp för två år sen tänkte - vad ska jag ha denna till!??
men gud så fel jag hade, den är min älskling iköket!!
Har som sagt gjort Kardemumma skorpor, har faktiskt bakat till chefen, han gillar dem. Sen ska nog Jocke få smaka några oxå, nu när jag inte ska baka några pepparkakor, kankse ska försöka mig på lussekatter med kessela..
Jag fick ju baka skorpor på mitt förra jobb när jkag jobbade på ett bageri, o jag var så trött på skorporna o alla dessa smaker men när jag slutade där så lovade jag min mormor att jag skulle ta receptet o baka åt henne, för hon hade en riktigt bakmaskin, så det vra där jag började med mina skorpor efter jobbet. O jag bjöd nog alla jag kände o alla tyckte om dem.
men nu var det länge sen jag bakde så nu var det dags!!
nu ligger de i ungen och ska få torka till sej lite..SEn är det dags att packa ner dem i små söta påsar!!

så här ser rullarna ut innan de ska in i ugnen..ska vara inne i 20 min ca..

sen när jag tagit ut dem o skurit dem ser de ut så här...




Maria var här förut och gav mig en för tidig julklapp fast vi hade sagt att vi inte skulle ge varandra nåt,
jag kännde att jag inte hade råd o köpa till alla mina kompisar, men hur som helst var hon så gulig o tänkte på mig när hon åkte till tyskland och såg en leopard halsduk på båtren att hon bara var tvungen och köpa den till mig, och gissa om jag blev glad, den var jätte fin, och den kommer att användas flitigt..såå tack så mycket maria!!
Ses ute i vimmlet!!

Goda minnen!!

               

Satt o tänkte på denna drink, den har jag druckit några gånger men specilet hemma hos malin när vi fira hennes 22 års dag!! den består av passoa och kokos jucie och ett stänk grenaldin. skit god, den är så god så jag inte ens låter någon smaka av mig :) Svårt o blanda till riktigt goda drinkar flera gånger om man inte är proffs förstås.
Kanske dags att införskaffa sej lite passoa till nyår, eller vad säger du malin?! Nu har jag ju en del i mitt spritförråd men pasoa går alltid åt, smakar ju liksom ingen sprit. Cider finns ju men kan vara gott med några goda drinkar..
Jag o malin har spelat kinect, älskar o åka river rusch!!! hoppar o studtsar skit skoj är det!!
Bra tränning för kroppen,man är helt slut efter nån timme!!! men det är kul party spel.
det och Buzz är det bästa party spelen..Finns ju så många roliga tv-spel.
Men är buzz är ju bara frågesport o det älskar jag, det passar bättre om man är några stycken, kan ju alltid vara i lag!! 
Ses ute i vimmlet!

Pulka kanske?!!


                    

Tog en sväng till öb för att småhandla och gud så skönt det var att få komma ut o känna på våran härliga vinter,
 o pulsa i snön, ganka mycket snö har det kommit bara inatt. Så vill man passa på o leka i snön ska man nog göra det de här dagarna, kanske skulle ta en sväng till yxbacken o få åka lite blades. Trist bara att yxbacken inte är så stort.

Fan vad skoj det skulle vara o dra ihop ett gäng o dra till fjällen och uppleva gamla minnen..
Minns alla gånger vi åkte i backarna o alltid hamna offpist, jag och elin var ju specialister på det, vi skarttade så dant att vi kissa på oss..Men vi hade alltis så kul hon o jag när vi åkte, när vi åkte in i träd o hoppade över gupp o rarmla just när man landat.. det var tider de!!

Ses i vimmlet!!

                                     

ADVENT!!



Gick upp tidigt en sön som denna, hade bokat tvättid. men gud så skönt att tvätten nu är klar!! fick pulsa ut i snön, har ju inte tvättstugan i samma hus tyvärr, men de6t funkar. Gjorde iordning frulle åt ♥Jocke♥ som skulle åka o spela basket med grabbarna. Det blev juice korvmacka o leverpastejmacka och ett kokt ägg..De brukar ju alltis spela på söndagarna.
Dags att julpynta lite med tomtar o så idag kanske, har ju bara en julstjärna uppe än så länge, men känns som det är fortafarande långt kvar till jul. Men som sagt tiden går fort!!

      

Sitter o lyssnar på "All the pepole in the world"  av safri duo & gud jag bara älskar den...
jag blir så glad av den..Vet inte hur många gånger man stått o dansat till den!!
Spotify är bra skit alltså! Finns många bra låtar, o jag älskar ju bongo trummor o gärna lite rytmer.

Snökaos ute idag usch vilket bus väder, inget kul alls o vara ute i, inte ens småbarnen vill nog gå ut idag..
men visst fan blire fint utan den ännu vita snön..Blir så mycket juligare o fint ute..Undrar hur länge snön kommer ligga kvar, var ju rätt mycket snö förra året! de sa ju att den skulle ligga kvar till midsommar hahah.
nej nu måste ajg fixa till mej, man vet ju aldrig vad som kan inträffa idag!


Dettta vill jag ha snarast!! 
Hm har fått in en hel del snygga saker o kläder som jag bara vill ha, har inte varitr så mycket för hm förr nu men det här ska jag köpa inom en snar framtid!!! Bra att de börjat med inredning nu oxå!!
     


Ses ute i vimmlet!!

Lördags morgon!!

Tänk vad tiden gårt fort nyss var det måndag, och imorn är det helt plötsligt 1a Advent, sen är det inte långt kvar till julafton, guud vad jag älskar just december, lucia, advent, lussekatter o allt god mat sen att man får umgås med familjen lite mer än vanligt. JUst denna jul blir den första sen mormor dog så det kommer att kännas tomt att inte få smaka hennes köttbullar, o stöpa ljus med henne, eller bara få prata gamla julminnen från hennes barndoms tid..Har firat varje jul med henne o morfar i deras hus, o nu bor det några andra där..känns inte riktigt rätt att man ska gå o dö sådär, saknaden av henne är stoor!!




Idag så vaknade jag tidigt, men ändå mysigt  få ligga kvar i jockes avrnma famn, o få ligga o mysa med kissen lucas på morgonen, o man ser verkligen hur lucas gillar att få sej lite morgon mys ihop med hela familjen!!
skulle ha åkt till mamma o bakat skorpor men jag orkade inte riktigt det, kändse för att bara vara hemma istället..
Igår kväll var vi hemma hos alex, killarna satt o spelade Cod, jag var med några gånger men det tröttna jag ganska fort på, var ganska trött oxå.

ses ute i vimmlet!!

                                

                  

Barn måste få vara barn - INTE uteliggare!!

Satt o tänkte på alla utsatta barn i Thailand. Man ser dem som tigger & de som får gå på gatan & sälja saker.
Det klart att man tycker synd om dem, men ju mera pengar vi ger dem, ju fler kommer på att man kan gå på gatan, ju flera barn blir det. O det är synd tycker ja, barn borde få vara barn o gå i skolan. De flesta tiggarbarn kommer ju från Norra thailand, nåt man kan göra är att le åt dem på ett vänligt sett så de vet att vi ser dem, bättre o skicka pengar till childhood eller nåt annan organisation..

När vi var i Egypten så åkte vi in till "stan" så kom det fram små barn kan inte varit mer än 5-8 år, & de såg så pilemariska ut,&o luktade så illa, där blev jag riktigt berörd. Bo i stanken & i slummen. kan i världen göra nåt åt detta!???
Man såg deras ledare fälja efter dem när de gick & tiggde - can i have some money!?? usch då blir jag berörd..

Nej nu är det dags att sätta igång o jobba lite, måste ju göra någon nytta..
skönt att det snart är helg!!!
ses uite i vimmlet.

         

Lunch!!

Igår när vi satt på jobbet så försvann all el, dock inte belysning utan telefon & bredband, & när man jobbar på ett företag som bedrivs & behöver internet & telefoni så var vi helt förlamde kunde ju inte utföra vårat jobb.
vi hoppasdes att det skulle kunna fixas idag, men icke. men bara för en stund sen så ringde den första signalen..
& vi blev glada, efter 24 timmar utan kontakt med omvärlden.Har ju varit mycket döö tid,man bara väntar på att allt ska sättas igång.Men det blir ju lättförtjänta pengar men det äalltid kul o ha nåt att göra...

Just nu är det lunch, men sen blire o sätta fart med alla felanmälningar & besiktningar & fortsätta med vårat nyckelskåp. Jobbar till 16.30 o det är så kul o vara här, trivs som fisken i vattnet, bara anställning som fattas :)
Julpyntet här är klart, sen blire pepparkaksfika i dec, det blir ju gott.
Sitter o tittar på det underbara väderet (NOT) usch nu snöar det & blåser & man fryser om fötterna, som  tur är har ja köpt uggs, & de är varma om nåt..Så det är skönt, slänger nog in mina bruna stövlar i garderoben ett tag tills våren är här igen..

                      ***********************************************

Längtar till helgen, då vi ska fira min Jockes syrra som fyller år, & då blire ju smörgåstårta & det är såå gott..
Kan ju passa på att ta ut tefatet kankse hitta nån backe & låta barnasinnet ta över!! Baka lite skorpor med mamma blir nog oxå. Jocke har ju beställt kanel skorpor, chefen här vill ju ha kardemumma.
själv så tycker jag saffran är godast. Smaken är som baken!!
På sön ska jag förhoppningvis hjälpa sandra o rensa sina garderober, sen ska vi planera in en ny klädbytar kväll, det var riktigt lyckat när jag hade det för några veckor sen.

Ses ute i vimmlet!!


Snö kaos

Nu äntligen har jag börjat blogga igen, många har undrat om och när jag skulle börja igen.               
Hoppas att nån eller några där ute vill läsa o bli inspirerad av det jag skriver. Bloggade ju ett bra tag  men efter nåt år så hade jag inge roligt att skriva om riktigt, men hoppas på bättre tider denna gång..

*******************************************************************************************************

Nu är snart vintern här, o snön har kommit, undar bara hur länge den får ligga kvar..skulle ju visst bli storm oxå..Det kan ju vara bra o införskaffa sej en ny vinter jacka o varma vantar o allt det där som hör vintern till..
själv så älskar jag snön, speciellt när det får ligga kvar o man ser små snö kristaller..

Idag så har jag jobbat. Jbbar som förvaltningsassistent, jätte kul.
Ska jobba där i sommar förhoppningsvis. vi e ju ett kul gäng o trivs gör jag verkligen..
 





var det någon som såg Biggest loosers igår, gud vad snygga alla hade blivit..
snacka om vikt minskning på några..
nej nu måste jag rusa ses i vimmlet!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0