Bakar skorpor


Det här ett är ett måste för er som vill baka & laga mat. Den här använader jag jämt o ständigt,tex när jag gör potatisgratäng, skivar gurkor, ska riva nåt groft och givetvis när jag gör min kycklingpaj, bra till pajdegen. 
Idag använde jag den till mitt skorpbak. När jag fick den i julklapp för två år sen tänkte - vad ska jag ha denna till!??
men gud så fel jag hade, den är min älskling iköket!!
Har som sagt gjort Kardemumma skorpor, har faktiskt bakat till chefen, han gillar dem. Sen ska nog Jocke få smaka några oxå, nu när jag inte ska baka några pepparkakor, kankse ska försöka mig på lussekatter med kessela..
Jag fick ju baka skorpor på mitt förra jobb när jkag jobbade på ett bageri, o jag var så trött på skorporna o alla dessa smaker men när jag slutade där så lovade jag min mormor att jag skulle ta receptet o baka åt henne, för hon hade en riktigt bakmaskin, så det vra där jag började med mina skorpor efter jobbet. O jag bjöd nog alla jag kände o alla tyckte om dem.
men nu var det länge sen jag bakde så nu var det dags!!
nu ligger de i ungen och ska få torka till sej lite..SEn är det dags att packa ner dem i små söta påsar!!

så här ser rullarna ut innan de ska in i ugnen..ska vara inne i 20 min ca..

sen när jag tagit ut dem o skurit dem ser de ut så här...




Maria var här förut och gav mig en för tidig julklapp fast vi hade sagt att vi inte skulle ge varandra nåt,
jag kännde att jag inte hade råd o köpa till alla mina kompisar, men hur som helst var hon så gulig o tänkte på mig när hon åkte till tyskland och såg en leopard halsduk på båtren att hon bara var tvungen och köpa den till mig, och gissa om jag blev glad, den var jätte fin, och den kommer att användas flitigt..såå tack så mycket maria!!
Ses ute i vimmlet!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0